Urtemarinert lammelår!

Hei,

jeg var innom matfestivalen på rådhusplassen i helgen og kjøpte lammelår av deg – det var helt fantastisk! Vi snakket om oppskrift, og her er den:

  • utbenet lammelår
  • 1 usprøytet sitron
  • poteter
  • modne tomater
  • grillet rød paprika, kjøpes på glass, kan bruke så mye du vil
  • hvitløk
  • stor bunt persille
  • strøkavring
  • parmasan
  • smør

Vask sitronen, del i to , og gni inn lammelåret med sitronsaften. Vask poteter, skjær i skiver ca 1 cm tykke. Skåldede tomater kuttes store biter. Ha olivenolje i en langpanne el ildfast form. Fordel poteter, tomater, grillet paprika og hvitløkbåter i formen. Ha litt smørklatter i.

Finhakket persille, hakket hvitløk, ca 4 ss strøkavring , rasp skallet av sitronen – blandes. Halvparten av dette røres med olivenolje ca 4 ss, til en pasta. Andre halvpart blandes med parmasan ca 50gr (eller så mye du måtte ønske).

Gni lammelåret inn med salt og pepper, smør kjøttet med persillepastaen hele veien rundt, brett det ut på potetsengen. Stekes i forvarmet ovn 180 grader , i ca 1 1/4 time, midt i ovnen. Skru opp temperaturen til 200 grader, fordel resten av persillen med parmasan over kjøttet og potetene, la stå til du har en sprø skorpe, ca 10-15 min.

Nytes med et glass god rødvin 

Denne kan anbefales, og den grillede paprikaen er supergodt til lam.

Lykke til.

Hilsen, Bente Karin Ulvik

Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway