Kjestykker med rødvin, honning og urter

  • 1 kg spe-kje i stykker
  • olivenolje
  • salt, pepper
  • 3 dl lett, fruktig rødvin
  • 1-2 fedd finhakket hvitløk
  • rikelig hakkede friske urter som feks salvie, timian eller rosmarin
  • evt en hel stjerneanis og/eller kanelstang
  • 1-2 ss balsamico eller sherryeddik
  • 1-2 ss honning, feks akasiehonning
  • evt presset sitron

Legg kjestykkene på et stort ark aluminiumsfolie med litt olivenolje på. Salte og pepre stykkene. Ha over urter og hvitløk og eventuelle hele krydder. Lag en pakke av folien, hell i rødvinen og brett igjen slik at pakken blir helt tett.

Bak i ovnen ved 140 grader i 1 time og 45 minutter.

Ta ut av ovnen, hell væsken over i en gryte, ha i eddik og honning (hold gjerne igjen litt av mengden i starten), og kok inn til ca. en tredel er igjen og væsken er lett tyktflytende. Smak til med mer honning og/eller litt presset sitron for å få en passe sursøt smak.

Lett kjestykkene på rist over langpanne. Pensle med den innkokte rødvinssjyen. Sett den under varm grill i ovnen til de får litt stekeskorpe på toppen.

Serveres med feks en kremet potetmos og grønn salat eller feks lettkokte grønne bønner.

Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway