Grillede kjestykker med libanesisk marinade

  • 1 kg spe-kje i stykker
  • 1 liten løk delt i to, og skåret i tynne skiver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme (gjerne fra hele kapsler knust i morter)
  • 2 ts sumac, et libanesisk krydder (tørkede syrlige bær), evt erstattet med litt revet sitronskall + litt presset sitron litt rårørsukker olivenolje

Bland sammen alle ingredienser til en marinade, og la kjestykkene ligge i den i tett pose i kjøleskapet i 4-5 timer.

Grilles så på grillen til de er pent brune og gjennomstekte.

Server med sitronbåter og couscoussalat med tomater, rødløk, persille og mynte, samt en kald saus/dressing av matyoghurt og revet agurk (press ut litt av fuktigheten) toppet med litt tørkede chiliflak og revet sitronskall. (Her har jeg lagt ved et bilde av retten).

Sumac kan kjøpes herfra:

http://www.seasonedpioneers.co.uk/seasoning_detail.aspx?ID=141&name=S

Sumac Berries, Crushed

Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway