God jul alle saman!

Vinter i Flåmsdalen

Familie og vener er viktig, og i julehøgtida skal me ha merksemda på dei rundt oss.
Julefreden skal senke seg både i heimen og på nett.
Men fyrst:
Berre ei påminning om at pinnakjøtet skal i vatn og ligge i eit kar som rommar rikeleg med vatn ca. 16 timar og så dampast i 3 til 3,5. Sjølve nyttar me mandelpotet frå Lærdal i botn av panna, dekkjer så vidt med vatn og let det dampe sakte men sikkert. Ljøsdalskorv dampast på toppen siste halvtimen og kvilast på benken før ein serverer.
Så spreier lukta av jul seg i huset -himmelsk!

Svineribbe nyttar me i Haugen i romjula. Me har stor sans for gladkokken og oppskrifta han har på YouTube Den har me nytta dette til både ribbe og fleskesteik (kam). Om du ikkje har spesielle eigne familie-preferansar anbefaler me denne på det sterkaste.

GOD JUL TIL DYKK ALLE!
Med von om smakelege opplevingar…
Kristine, Odd og resten av familien i Haugen

Cart (0)