Sognalapskaus

HG_sognalapskaus_mageband.jpg

I samarbeid med Lærdal Grønt og Coop Nordvest har har vi lansert Sognalapskaus, ein norsk tradisjonsrett som vi i Haugen Gardsmat trur vil få sin renessanse, også blant yngre nordmenn.

Salta og røykt fårekjøt er ein viktig ingrediens i lapskaus. Vi har alltid vore opptekne av matsvinn, og vi hadde eit ønskje om å utnytta heile slaktet av denne lokale og gode råvara.

Gjennom prosjektet Sogn i regi av Sognefjorden Næringshage har vi utvikla eit stadig tettare samarbeid med Lærdal Grønt. Dei hadde også utfordringar med matsvinn ved at gulrøtter og poteter som ikkje har riktig form eller storleik var vanskeleg å få avsetning på.

Dette vart til Sognalapskaus - eit bærekraftig produkt med kun naturlege råvarer, ingen kunstige tilsettingar!

Me er opptekne av matsvinn og utnytting av gode råvarer. Dette er bærekraft i praksis.
— Odd Ohnstad, Haugen Gardsmat
 

Her kan du kjøpe Sognalapskaus

Extra Daglegvare

Dale
Førde
Høyanger
Kaupanger
Lærdal

Nordfjordeid
Øvre Årdal
Sunndalsøra
Volda
Digernes
Vik

Florø
Naustdal
Sandane
Sogndal
Stryn


Coop Marked

Askvoll
Balestrand
Brekke
Florø

Skjolden
Fortun
Fresvik
Reed

Vadheim
Hornindal
Olden
Vassenden
Flåm


Coop Prix

Byrkjelo
Gaupne
Hermansverk
Selje
Svelgen

Coop Mega

Ulsteinvik
Volda
Molde
Førde

Coop Obs!

Stormoa Ålesund


Spar Aurland


Bakar Jon


 
sognelapskaus.jpg

Ingrediensar:

Potet, gulrot, Saltkjøt (salta og røykt fårekjøt, saltasvinekjøt) kålrot, lauk og svart pepar.

Energi 235kJ/56kcal, fett 1,6g, metta fettsyrer 0,6g, karbohydrater 6,1g, stivelse 3,7g, mono- og disakkarider 2,3g, sukker 0g, kostfiber 1,1g, protein 3,7g, salt 0,5g

Cart (0)