Bondens Marked 9.november!

Fantastike kontraster: Bilete frå hjortejakt i fjor haust. 

Fantastike kontraster: Bilete frå hjortejakt i fjor haust. 

Det er Bondens Markned att denne helga, og me vil vera på plass både i Bergen og Oslo; dersom værgudane ikkje slår seg heilt vrang.

Me er heldige som kan ha med oss nydeleg fersk hjort også denne gongen.
28.oktober hadde me for fyrste gong med oss skankesteik på marknad. Dette vart svært godt motteke, og det er med både til Bergen og til Oslo. Skankesteiken kan behandlast som du gjer med lammeskank, men den treng nok litt lengre tid på å verte klar. Me pleier å brune den, legge den i ei ovnsform med litt grønnsaker og væske i botn, og folie på i starten. Me byrjar med litt høg temperatur og skrur så ned for å steike langsamt fram mot ferdigstilling. Krafta er nydeleg å sile av, redusere og lage saus av.

Utanom skankesteik vert det ytrefilet, indrefilet, mørbrad og steik med av hjorten. 
Av lam har me med lammeskank, grytekjøt (skiva lammebog), lårsteik, skiva marinert lammelår, salta lammebog, ytrefilet, indrefilet og mørbrad.

Julesesongen nærmar seg!
Me tek med oss det som er ferdig av pinnekjøt, både røykt og urøykt.
Av pålegg tek me med nylaga gardspate, lammerull og Olina's Syltaflesk.

Kjøttbollene, storfeburger, bacon og spekemat er sjølvsagt også med! 
 

Med von om smakelege opplevingar....
Kristine og Odd