Bergen i vær som passar til haustlege måltider

Ytrefilet lam. Vangen Gjestgiveri.jpg

(Foto frå Vangsgarden Gjestgiveri i Aurland: Ytrefilet av lam frå Haugen Gardsmat på menyen)

Hei alle saman!
Då er to svært travle veker med matfestival både aust og vest over.
Så kjekt å sjå så mange att etter at me har vore borte frå marknad sidan juni.

Komande laurdag er det marknad på Fisketorget i Bergen, og me stiller med gode varer til haustlege middagar, både til til kvardag og fest.

Me har med oss:
LAM -Skank, Skiva marinert lammelår, mørbrad og fårikålkjøtt
KJE - Bog, lår og side
HJORT - Hjortesteik (RUNDBIFF), ytrefilet, indrefilet og kjøttdeig
KJØTTBOLLAR -lam, tapas og vilt
SPEKEMAT -Speka krydderbiff og speka ytrefilet
BACON -vanleg og “engelsk”
OG SIST, MEN IKKJE MINST: Sognalapskausen

Me kler oss godt og kan love at det er tørt i bodene på Fisketorget :)
Med von om smakelege opplevingar….
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Opning av marknadssesongen for oss i Oslo!

Hei alle saman

No er tida komen til Matstreif i Oslo!

No gler me oss til å reise på marknad med yrande folkeliv på Rådhusplassen og i Botanisk Hage.
Bilen pakkast i dag og me er å finna på Rådhusplassen fredag og laurdag, Botanisk Hage på sundag.

fenalår.JPG





Me tek med oss alt me har av fersk lam, kje og hjort. Spekemat, bacon og boller.
Nyvinninga Sognalapskaus er sjølvsagt med, og den; saman med burger; er mogeleg å få servert på plassen:)

Med von om smakelege opplevingar...
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Bergen Matfestival

Hei alle saman!

potet.jpeg

Poteåker i Lærdal

Denne helga er detklart for Bergen Matfestival.
Me satsar på at vegen opnar og at me kjem av garde i god orden slik at me er klar til opninga i morgon!
Sjå elles det tider og spanande program på www.matfest.no
Me har same plassering som dei siste åra:)

Med oss til Bergen har me spekemat, bacon, kjøttbollar, kje, får og lam.
Me har eit spesielt godt tilbod på fårikålkjøt til kr.99,00 pr. kg
Det har vore mykje fokus på Sognalapskausen i media i det siste, og den har me sjølvsagt med oss,
du kan ha den til lunsj eller middag saman med oss på stand, eller ta med deg pakkar heim.
Det vert også tilbod om burger som tidlegare :)

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd

Sognalapskaus, marknadstart og litt jakt :)

Jakt august 2019 2MP.jpg

Odd på Grånosi

Heisann og hopp alle saman

Sumaren er på hell og ein ny sesong nærmar seg for oss i Haugen.Det betyr marknader, høgsesong for får, lam og hjort, fjell og jakt.

Dei siste dagane har me arbeidd intenst med ferdigstilling av Sognalapskausen for butikk. Coop Nordvest har satsa på oss og allereie torsdag 15.august er Sognalapskausen å finna i Coop Extra Sogndal, Kaupanger, Årdal og Lærdal. Me skal også dele ut smaksprøvar på Coop Extra i Sogndal på dagen på laurdag, og er invitert med av Coop som er hovudsponsor til kampen mellom Sogndal og Ålesund på Fosshaugane til å dele ut smaksprøvar i pausen. Vidare må me fylgje opp med demo i butikk og arbeide for at lapskausen også vert å finne i andre delar av landet :)

Dei fyrste marknadene vert Bergen Matfestival 30.august til 01.september, Matstreif i Oslo 6.-7.september og Bondens Marked i Botanisk Hage sundag 8.september.

Alt i alt har me det bra. De som fyl med på Facebook og Instagram har fått litt oppdatering i løpet av sommaren. Biletet over er teken ein nydeleg dag på jakt i opptil 1600 meter over havet. Det gjer godt for oss å “tømme hovudet” og samle energi til travle kvardagar :)

Med von om smakelege opplevingar utover hausten og at me sjåast…
Kristine og Odd

Vinkelplassen laurdag og Botanisk hage sundag

Vårlam

Heisann og hopp alle saman

Denne helga vert det marknadar i Oslo heile helga. Laurdag på Vinkelplassen og søndag i Botanisk hage.

Dette gler me oss stort til. Lenge sidan sist på Vinkelplassen, og supertriveleg i Botanisk hage.

I Flåm stormar våren framover. Sommar er det ikkje råd å snakka om, endå. Me lener oss på på ordtakeket som gjeld for vestlandet: “Mais kulde gjør bondens lader fulle.” Om dette slår til, så vert det gode gras-avlingar i år :-)

Med denne gongen har me ein fin miks av ferskt kjøtt av lam og kje, grillmat, kjøttbollar, bacon, spekemat og sjølvsagt Sognalapskausen.

Som sikkert dei fleste har fått med, så er Sognalapskaus eit særs bærekraftig produkt. Grønnsakene er fråsorterte grønnsaker frå Lærdal (Nabo-dalføre). Dette er grønsaker som grunna feil storleik eller form vert sortert bort. Samstundes er det ikkje noko i vegen med smak og kvalitet elles. Kjøtet er frå Sogn og produsert i Haugen. Me kokar først kjøtet, for så å koka grønnsakene i krafta, før me set tilbake kjøtet. Dette gjev ein svært enkel, ærleg, og for oss, velsmakande Lapskaus, der totalproduksjonen skjer innanfor eit svært lite geografisk område, med tilsvarande lite transport. Kan det verta likare, i vår tid?

Kanskje sjåast me til helga?

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd

Travel tid i Haugen

Hei alle saman

Grisene utforskar nye områder

No er verkeleg sommarsesongen over oss her i Flåm, og dagane flyr!

30 griser er på plass og koser seg med å utforske utmarka, sau og lam er på god veg til fjells, og turistane har innteke bygda for fullt. Talet folk som går til Brekkefossen er formidabelt og me trivast med å ha vår vetle Airb&b-utleige på tunet.

Det er også kjekt å sjå at de har funne fram til den vesle nettbutikken vår med spekemat, og me sender ut fortløpande i posten. 

Elles er det verkeleg flotte bilete som er teke av spekematen vår og lagt ut på Instagram!
Det er berre få dagar att av konkurransen, og me oppmodar alle som har spekemat frå Haugen til å leggje ut bilete slik at de kan vera med å kjempe om eit stykke langtidsmodna spekeskinke som kjem i posten i juni. 

Denne helga er me på Fisketorget i Bergen og tek med oss grillmat, spekemat, bollar, bacon og litt Sognalapskaus. Dei flittige bøndene i Lærdal grønt er i full gang og me har lagt ein plan i lag slik at me kan nytte dei flotte råvarene i tida som kjem. 

Me ynskjer alle ein flott fredagskveld, og vonar å sjåast på dei siste marknadene før sommaren tek oss fullstendig 😊 

Med von om smakelege opplevingar….
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Spekemat og grill til mai-dagane

Grønt i Flåm

Grønt i Flåm

Er det ikkje flott ute om dagane?

Her i Flåm har været vore ekstraordinært varmt og fint.
Det er bra for dei nyfødde lamma og mødrene som kjem tidleg ut på det kraftige vårbeitet!

Dei siste vekene har naturen eksplodert i fargar, og me kan ikkje på ståande fot hugse at det har vore så grønt som dette såpass tidleg.
Me kan derimot hugse eit år me hadde vanskar med å finne bjørkelauv me skulle pynte med til 17.mai, heldigvis er heller ikkje det normalen :)

Sjølv om værmeldingane syner at det framover vert litt kaldare er me glade for voksteren og endringane i naturen kring oss. Kontrasten vert stor når du eine dagen er på Finse, og neste reiser til den grøne bygda att.
I år, som alltid, var me med Finse Røde Kors i Lengjedalen under Skarvarennet. Det er alltid kjekt å kunna bidra til mat gjennom dagen til alle frivillige, og til middag på kvelden. Som de sikkert gjettar, fekk Ulvik, Vossestrand og Finse Røde Kors servert Sognalapskaus i år og me sette pris på gode tilbakemeldingar.
I dag lagar me ny runde, og dette vert sjølvsagt med på marknaden til helga.

Mange nyttar spekemat no i mai-dagane, og tek med oss langtidsmodna spekeskinke, krydderbiff og fenalår. Her hjå oss, som mange andre stader er rømmegraut fast på menyen på 17.mai og då er alltid spekemat og flatbrød attåt.

Me har laga oss ein liten nettbutikk no som gjer at de kan bestille spekemat og få det sendt i posten også om det vert vanskeleg å møte oss på marknader.
Du finn den her: https://www.haugengardsmat.no/nettbutikk

Med grøne bøar, varmare vær og lengre dagar med lys, kjem grillen fram.
Skiva marinert lammelår og lammemørbrad passar særs godt.
Det same gjer kjeribba.
Ein kjapp vri er kjøttbollar på grillspyd saman med grønsaker og bacon :)

Denne helga finn de oss på Vinkelplassen på Majorstua, neste helg vert det Bergen, Asker og Kolbotn Torg om alt går etter planen.

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Haugen Gardsmat på Påskemarknader i Oslo og Bergen

Isop i kjøkkenhagen

Isop i kjøkkenhagen

Hei alle saman!

Då er me klar for den fyrste påskemarknaden som er på Valkyrieplass i Oslo fyrstkomande laurdag, den 6 april.

Neste helg, laurdag 13.april er det påskemarknad på Fisketorget i Bergen; og held tunellane open er me på plass som vanleg.

Her i Flåm merkar me tendensar til vår, sjølv om vær og temperatur er høgst varierande.  
Barmfagre sauer er ute og nyt den friske lufta, lamminga startar om litt. 
Turisttrafikken aukar for kvar dag, og mange gler seg over fine dagar med kvite fjell og blå fjord.

Lam og kje er i fokus til påske, og me tek med oss:
trimma lammelår, Skiva marinert lammelår, mørbrad, lammeskank og kjøttdeig lam

Kje ribbe, bog og lår 

Det var mange som sakna Sognalapskausen sist, og no har me fått laga opp ei ny skute og tek med oss så mykje me kan, både denne helga og neste.
Me har også noko Hakkasteik.

Av hjort har me skore opp nakke av hjort til grytekjøtt, me har kjøttdeig og viltkraft. 

Det vert også mogeleg å handle kjøttbollar og karbonade, gardspate, bacon og spekemat. 

Elles arbeider me med å få på plass ein nettbutikk.
Førebels med spekeprodukta sidan dei er grei å sende i posten. 

Med von om ein god påske fylt med smakelege opplevingar...

Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Cart (0)