Haugen Gardsmat heile vegen fram til jul :)

Hei alle saman!

Aurlandsfjorden i desember.jpg

Midt i ei travel førjulstid er det viktig å trekke pusten og nyte ei fin morgonstund.
Dette er bilete frå Aurland i dag tidleg.

No går det fort i svingene!
Denne veka var det tid for å hente rein på nydeleg vinterfjell, og gler oss igjen over dei flotte slakta.
Heime har me fullt fokus for å kunna skjære, produsere og pakke så mykje som mogeleg til kvar einaste marknadsdag.
Ein har alltid hjarta i halsen når listene med bestillingar skal pakkast og fordelast mellom dei ulike marknadene, og vonar at sjekk og dobbeltsjekk gjer at me no er ajour!
Komande helg er den støreste helga i året når det kjem til førehandsbestillingar, og det gler oss at så mange ynskjer julemat frå Haugen.

No er “julebutikken” på nettsida stengt for bestillingar, og me tek ei oppteljing når alt er pakka slik at me har oversikt over kva me har att “som ikkje har namn på seg”.
Det me med sikkerheit kan sei, er at me vil så langt som mogeleg ha med oss av alle slag. Det vert noko fersk rein og hjort komande helg, me har att av pinnabog og fenalår, og at det sannsynlegvis vil vera nokre svineribber og noko pinnakjøt.
Julepålegget har me produsert opp att denne veka slik at det skal det vera rikeleg av dette i tida framover.
Me skal prøve å oppdatere dykk på status etter kvart.

Me ynskjer dykk alle ei framleis god førjulstid :)

Med von om smakelege opplevingar….
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Julemarknader for fullt!

Hei alle saman!

Bergen Julemarked

Då er me ordnetleg i gang med julemarknadene!
I går byrja Bergen Julemarked der me står til og med laurdag 22.desember.
De finn oss på same plassen som i fjor.
Me skal sjølvsagt delta på Bondens Marked også, både i Bergen og i Oslo.
Oversikten over kvar me er, finn du her.

For fyrste gong i år er det med svineribbe frå med til Bondens Marked.
Som de veit, er talet begrensa, så det er lurt å anten bestille, eller møte opp tidleg for å få med seg den som passar deg best :)

Veldig gledeleg at så mange nyttar bestillingskjema på nett, dette gjer det enklare for oss å halde oversikt.
Minner om at bestilling på heil eller halv reinskalv må inn så snart som mogeleg!

I Haugen er det sjølvsagt travle tider, det likar me :)
Mykje byrjar å verte klart, men det skjerast hjort og no også eigne griser kvar veke, i tillegg til pinnakjøt som skal skjerast, bestillingar som skal pakkast og fenalår som skal hentast ned frå modning. Pålegg lagar me kvar veke, og får me medisterkakene gjennom pakkeprosessen, vert også dette med til helga :)

Me ynskjer dykk alle ei retteleg triveleg førjulstid, og vonar å sjåast på marknadene framover :)

Med von om smakelege opplevingar….
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Kolbotn 24.11. Bærums Verk 24. og 25.november

Hei alle saman!

 Varelevering til Vatnahalsen :)

Varelevering til Vatnahalsen :)

Då er me etter kvart på veg austover.
Denne helga finn de Guttorm og Ingrid Marie på Bærums Verk både laurdag og sundag i samband med tenning av julegrana.
Odd reiser til Kolbotn torg laurdag.

På tide å sikre fersk svinekjøt frå våre utegangargris!
Me sende fyrste runde med gris til slakt denne veka og vil fortsetje med det i vekene som kjem.
Det er lurt å bestille svineribbe og andre stykningsdelar no, så tek me det med på marknadene framover.

Fenalår
Dei fyrste fenalåra er klare og vert med på marknaden saman med speka ytrefilet og krydderbiff. Dette er smakelege julegåver mange set pris på.

Pinnebog, pinnakjøt av lam og hjort, Olina’s syltaflesk, lammerull, kokelår og gardspatè. Fenalår, speka ytrefilet og krydderbiff, bacon og kjøttbollar, me tek med så mykje me har plass til!
Av fersk kjøt vert det med både lam og hjort, så litt for ein kvar smak i disken.

På Bærums Verk er det julegrantenning på laurdagen og det er venta mykje folk innom.
Me har fått plass nede langs veggen på handelshuset, på venstre side av inngangsdøra ned mot elva, vonar de finn oss!

Denne veka har elles vore svært variert med mange ulike arbeidsoppgåver for alle mann. Ute har landskapet hatt eit eventyrleg preg der alt har vore rima i bygda. Kjem du over 400 meter, er det bar bakke og endå høgare: sol. Nydeleg.

Me ynskjer dykk alle ein strålande fradag, så sjåast me på marknad.

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd

Bondens Marked Fisketorget og Vinkelplassen

 Pinnekjøttbilete frå www.matprat.no

Pinnekjøttbilete frå www.matprat.no

Hei alle saman!

Har de det på same vis?
TIDA FLYR!

Me er på veg til Bergen og Oslo i skrivande stund.
Denne gongen har me kome endå litt lenger i førebuingane til jul, og har med oss syltaflesk og lammerull, pinnakjøt og pinnebog.
Kan nemne at me har laga litt pinnekjøt av hjort også.

Fersk hjort og lam er det også på bilen i tillegg til spekemat, bacon, boller og hakkasteik.
Så kjekt at så mange valgte å ta med hakkasteik heim sist helg, det er eit spanande tradisjonsprodukt med mange valmogelegheiter når det gjeld tilbehør:)

I Flåm har me travle dagar og gler oss over at været har betra seg.
De finn Egil, Morven og Jon i Bergen, husbonden og eg er på veg over fjellet.

Med von om smakelege opplevingar….
Kristne og Odd (husbonden)

Oste-VM med gode tilbehør i Bergen og Bondens Marked i Oslo

 Typisk hjorteterreng i Flåmsdalen

Typisk hjorteterreng i Flåmsdalen

Hei alle saman!

No går det fort i Haugen og me er komen godt i gang med marknadsesongen.
Me har alle saman nok å henge fingrane i, og me fortset med fokus på fersk hjort og lam, pakking av bestillingar og førebuing til marknader.
Denne helga finn de Odd, Egil, Morven, Jon og Harald utanfor Grieghallen i Bergen saman med andre Bondens Marked deltakarar. Me skal vera med å setje ein ekstra spiss på Oste-VM. God ost, treng god spekemat. Tradisjonelt er det også vanleg å nytte kvit geitost til middag her hjå oss. Spesielt dersom ein har kjøt eller kjøtkaker og brun saus :)

Me skal også til Oslo og møter på Vinkelplassen på Majorstua laurdag og i Botanisk Hage på sundag.
Ikkje alle har klart å funne oss på Vinkelplassen, me har fått plass heilt innerst i kroken. Vonar de kjem og vitjar Ingrid Marie og meg der :)

Dette vil me trekkje fram denne gongen:
Me har med oss PINNEBOG for fyrste gong i år; har skore meir LANGTIDSMODNA SPEKESKINKE; me har laga grytekjøtt av lam (utan bein) og HAKKASTEIK FRÅ SOGN.
Hakkasteiken treng kanskje litt forklaring? Det er salta og røykt lammekjøt og svinekjøt som er kokt saman med byggryn og krydra med pepper. Den vert også kalla BRURASTEIK og vert nytta både til kvardag og fest.
Du steiker den på steikepanna, då ser det etter kvart ut som ein slags kjøttdeig. Tradisjonelt har ein ofte potet, kålrabi og kvit saus (gjerne løksaus) til. Men, som ein kjapp lunsj eller middag går det godt an å ha hakkasteik, steikt egg med rennande plomme og steikt lauk dandert på ei god grovbrødskive. Strør du litt graslauk over er retten komplett :)
INTRODUKSJONSPRIS: kr. 50,00 for pakken.

Med von om smakelege opplevingar….
Kristine og Odd

Vinkelplassen laurdag 13.oktober

Haugen.haust.jpg

Hei alle saman!
Me er på veg til Vinkelplassen på Majorstua denne helga.
Det er marknad i Bergen også, men denne gongen klarer me ikkje å stille begge plassar.
Me beklager det så mykje og lover å kome sterkt tilbake!

Biletet her er teken i går, ein flott dag og eit velkoment avbrot frå alt regnet og gråværet.
Ingenting er som krystallklare haust dagar, og me vonar me får ein del av det framover.
No er farenivået på gult både når det gjeld flaum og ras, så me fyl godt med på både elv og fjellsider.

Odd og eg reiser til Oslo i dag og stiller på Vinkelplassen i morgon tidleg.
Grunna arbeid på Valkyrieplass skal me vera her framover.
Me har med oss fersk lam og hjort. Kjøttboller og bacon. Litt spekemat vert det også plass til.
Fenalår, pinnebog og pinnekjøtt heng no og me gler oss til å kunna ta dette med fram mot jul!

Me ynskjer alle ei retteleg god helg og vonar me sjåast på marknad!

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Fisketorget laurdag og 'pop-up' ved Bakstehuset på Ask på søndag

 Haustfargar i fjellet

Haustfargar i fjellet

Hei alle saman!

Mykje vær for tida!
I Flåm har me merka både regnet og vinden, men alt har gått bra.
Me er godt i gang med skjæring av lam og hjort.
Grisene våre kosar seg framleis ute, ein triveleg gjeng som held på med det griser skal: Vera saman, grave i jorda, utforske området, sove i haug og nyte dagane.

Hausten er ei travel tid og me er godt i gjenge med pinnesider, pinnebog og fenalår som heng til modning.

Marknadene fordeler seg litt annleis denne hausten, og det er denne helga Bondens Marked på Fisketorget i Bergen laurdag for oss. Neste gong me er på marknad, laurdag 13. oktober, er me både på Vinkelplassen på Majorstua og på Fisketorget i Bergen. Du finn heile marknadslista for hausten her.

Me prøver noko nytt og vert vår eigen vetle ‘POP-UP’ ved Bakstehuset på Ask mellom 11.00 og 16.00 på sundag. Det vert spanande!

Dette har me fokus på den komande tida:

LAM: Skiva og marinert lammelår, lammesteik, lammeklubbe, lammeskank, ytrefilet, indrefilet, mørbrad, kjøttdeig og ein ny runde med tilbod på fårikålkjøt i kilos-pakningar.
HJORT: Ytrefilet, indrefilet, hjortesteik, grytekjøtt av skiva nakke og kjøttdeig.
BACON: Både vanleg tørrsalta og ‘engelsk’
KJØTTBOLLAR: Lammebollar, viltbollar og tapasbollar
SPEKEMAT: Haugakallens spekepølse, speka krydderbiff og speka ytrefilet av svin.
PÅLEGG: Gardspatè

Me ynskjer alle ei retteleg god helg!
Med von om smakelege opplevingar….
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Fisketorget i Bergen 15.september

Hei alle saman!
Då er me klar att til ny marknadshelg.

Denne gongen kjem me til Fisketorget i Bergen.

Det har vore svært travle veker for oss; med Matfestival i Bergen, Matstreif på Rådhusplassen i Oslo og Bondens Marked i Botanisk Hage alt i løpet av dei to siste helgane.

Mange har møtt fram og me er glade for alle som vitja oss.
Kjekt å sjå dykk att!

Fokus for oss er som venta på lam og hjort, og det vil prege diskane våre i tida som kjem. 

Me har med oss lammesteik, mørbrad og skiva marinert lammelår denne gongen, og meir vert det i tida som kjem.
Av hjort vil de finne steik, ytre og indrefilet, grytekjøtt (skiva nakke) og fersk kjøttdeig.

I tillegg vert det kjøttboller, bacon og noko spekemat.

 Odd på veg til spanande jaktdag

Odd på veg til spanande jaktdag

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat