Vårteikn i bygda og vinter i påskefjella

I bygda kan me sjå tegn til at vinteren slepp taket.

Sola er attende på tunet og isen smeltar i foss og berg.

Akkurat i dag ser me kanskje ikkje så mykje til det, men lysare tider er på veg!

Etterjulsvinteren er tida for evaluering og utvikling av nye produkt her i Haugen, men når påsken nærmar seg, er ein ny sesong i gong.

I vinter har me halde fokus på pølser, både ferske og spekte, i tillegg til nokre nye variantar spekemat av frittgåande gris. Fyl med i neste bolken 😊

Reiselivet vaknar no til liv igjen, og nye menyar skal settast opp både her og der.

Me er takksame for at mange let oss få spela inn når produkt skal veljast.

Stadig fleire kokkar og kjøkkensjefar skjønar at dersom ein tek utgangspunkt i kva lokalmat-produsentane faktisk kan levera på, og presumtivt er best på, for så å nytta eigen kompetanse til å få produkta til å fungera i ferdige rettar, så kan ein i mykje større grad få det beste ut av lokale råvarer. Til beste for både verksemda og gjestene.

Å faktisk få smaka på områda du reiser gjennom set alle pris på!

No på våren er det Kjè som gjeld for vår del, i tillegg til Grillprodukt.

Aurland kommune har geita i kommunevåpenet. Me har seks (!) ysteri i ein kommune med knappe 2000 innbygjerar, så då seier det seg sjølv at Kjè må stå i fokus her hjå oss.

Kanskje er kjøt av kjè som berre har vore melkefora, den finaste råvara me produserer her til lands? Vare fine smakar som kan få stå for seg sjølv, men som samtidig kan krydrast i alle retningar ein kan tenkja seg…….

Kjè er for alle, tenkjer me, og høver veldig godt no til påske.
(Så har me sjølvsagt lam for alle tradisjonalistar 😊)

Tradisjonen tru vert det påskemarknad i Bergen i morgon på Palmelaurdag

De vil møte Jon og Harald på Fisketorget, og dei har med seg mykje godt til komande helgedagar. Me har med fersk kje; både bog, lår og rullade. (Rulladen er ytrefilet rulla inn i si eiga side, lett krydra med ramsløk, salt og pepar, «brina» med sider frå Lærdal og kjøyrt sousvide- klar til å få fin steikeskorpe under oppvarming. Lurt å bruka høg varme i omn, eller grilla på direkte varme)

Av lam har me med steik, samt skankar som er super å setje i omnen før skitur eller anna aktivitet.

Entrecote av storfè er og med.

Til ein kjapp lunsj eller middag i både bygd og by har me dei ferdige rettane våre; Sognalapskaus og dei tre nye grytene våre som meir er inspirert av det store utland; Chili con Carne, Gangnamswein og The Hatefull Geit 😊

Av spekemat vil de finne fenalår, og krydderbiff.

-og kven set ikkje pris på litt godt bacon?

Vonar mange har høve til å koma innom boden vår på Fisketorget i Morgon 😊

Me ynskjer alle fine helgedagar og set etter kvart nasen til fjells

Der me trivs umåteleg både på stølen og blant familie og vener i andre delar av fjellheimen

God påske alle saman!

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine, Odd og resten av storfamilien i Haugen

Stor stemning i Haugen, mange ting å halde styr på; men vonaleg god logistikk!

Julevarer pakkast og bilen til Oslo klargjerast med alle bestillingar og alt me har av julemat ✨
Det er også sett av så mykje som mogeleg til marknaden i Bergen på laurdag.

Odd og eg reiser allereie i dag og skal vera operativ frå i morgon klokka 11.00 på Vinkelplassen.
Jon og Guttorm kjem til Bærums Verk laurdag og sundag.
Kevin og Vetle skal vera klar på Fisketorget på laurdag.

Bestillingane er no sortert og ordna, det er diverre ikkje mogeleg å førehandstinge meir no, men me vonar me har nok til alle som ynskjer julemat frå Haugen.

Litt nytt er det også plass til både til aust og vest:

Odd og Ernesto har laga porchetta av frittgåande utegris.
Dei ser fantastisk ut!

Vidare har me også med oss litt entrecotte og indrefilet av vestlandsk storfe, fersk hjort og noko rein som kan passe til både jul og nyttår.

Me gler oss til helga og ynskjer med dette alle ei riktig god førjulshelg!

Med von om smakelege opplevingar…
frå heile storfamilien i Haugen

Marknader fire helgar på rad

Det vert marknader dei neste fire helgane framover mot jul -både i aust og vest 😊

Etter å ha hatt frost i lengre tid vart det plutseleg omslag; fyrst regn og i dag snø – kan undrast om kakelinna kom litt tidleg?
I Haugen er det lite tid til kakebakst; her går det i julepålegg, pinnakjøt, skjæring av gris og hjort, pakking av bestillingar til hotell, restaurant og til marknader.

Me gler oss til jul!

Me er no oppdaterte på bestillingane som er komen inn, og vert klar til utlevering til avtala tid.
www.haugengardsmat.no/julebutikken er framleis open om de ikkje har kome så langt endå.

Denne helga er me tre plassar på laurdagen: De finn oss på Fisketorget i Bergen, Birkelunden på Grünerløkka og på Kolbotn Torg.
Tradisjonen tru er me på vakre Bærums Verk på sundag.

Me gler oss over at me har gode vener og familie som bidreg til at kabalen går opp også i år!
Med Alma, beagle’en vår som i dag runder sitt fyrste år, er det godt å vete at ho skal kose seg hjå familie med både to og firbeinte når me er borte. Den gamle katten vår vert sett etter av vener og dermed er alt rigga for helgar utan bekymring for ‘dei heime’.

Tenk at det allereie er 1.sundag i advent på sundag!
Tida går fort og eigentleg er det vel slik kvart år at det kjem litt ‘brått på’!

Me ynskjer alle ei rettleg god helg og vonar me sjåast på marknader framover.

Med von om smakelege opplevingar….
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

TAKTSKIFTE

Hei alle saman

Då er det meir enn full rulle i Haugen.

Det er alltid eit taktskifte mot midten av november og fokuset ligg på den komande høgtida og julevarene som skal på bord både i aust og vest.

Denne helga er Odd og eg på Fisketorget i Bergen, neste helg er det marknad på Vinkelplassen i Oslo.

Vidare strøymer det på med bestillingar gjennom JULEBUTIKKEN me har på nettsida: www.haugengardsmat.no/julebutikken

Der finn du pinnakjøt og pinnasteik, fenalår, julepålegg, svineribbe, heil og halv gris, ljøsdalskorv og nytt i år; er at du også kan bestille hjortepakkar.

Pinnakjøt, pinnasteik og fenalår sender me i tida framover kvar veke med posten, og det er kjekt å sjå at me no har pinnakjøt sendt frå Finnmark i nord til Agder i sør 😊

Det er også ei glede for Odd og meg at neste generasjon er engasjerte og stiller på.

Minstemann Jon, som akkurat er ferdig med si fyrstegongsteneste, og nevøen vår Kevin, jobbar for fullt -og vel så det, slik at me kjem i mål kvar veke.

Vetle, også nevø som bur i Bergen, vert med oss på marknadene der.

At dei stiller også opp og til dels avlastar oss med ein del av marknadshelgene, betyr at me denne hausten har fått nokre ekstra dagar i hjorteliene her.

Det gjer godt å kome seg til fjells! Det gjev oss eit godt grunnlag og energi til dei komande vekene.

Lurer du på kvar og kva tid me er på Bondens Marknad finn du oppdatert liste på www.bondensmarked.no sine sider.

Med von om smakelege opplevingar….

Kristine og Odd

Haugen Gardsmat




Då er me klar!

HAUST, lam og hjort

For ei nydeleg tid!

Akkurat no ser me oktober på sitt beste: Haustfargar, kaldt og krystallklar himmel. Me er godt i gang, og sjølv om me ikkje har delteke på marknader, har det vore svært travelt i Haugen! Det er ei utfordrande tid for oss med mykje oppgåver i produksjonen.

Me har kjøttskjærar øvst å ønskelista, men som de veit er ikkje dette den lettaste kompetansen å få tak i. Kanskje du kjenner nokon?

Målet er at det skal verte fleire marknader framover.

Jon og Kevin kjem til Vinkelplassen og Asker laurdag 21. oktober.

Laurdag 28.oktober er det Bergen sin tur.

Me ynskjer alle ein strålande dag og vonar de vil finne vegen til Bondens Marked i helgane som kjem!

Med von om smakelege opplevingar…

Kristine, Odd og resten av storfamilien i Haugen



Med seg har dei :

Fersk lam – Fårikål, skiva lammelår, lårskank og indrefilet

Fersk vill hjort – indre og ytrefilet, terna grytekjøtt, kjøttdeig og ossobucco

Sognalapskaus, hjortegryte og dei nye Hot-Pot grytene får dei også plass til :)

Lammefilet på Vangsgarden

Sola er tilbake, snøen ligg kvit på toppane -lysare tider og nydeleg nattehimmel

Hei alle saman

No er det ei stund sidan sist.

Me vonar alle har det bra og at de har hatt tid til å nyte nokre av finværsdagane.

Her i Haugen er sola tilbake på husa, det er alltid ein merkedag -om enn det er for ei kort stund kvar dag.
Når også kveldane lyser opp med spill frå Aurora er det nydeleg!

Denne helga startar marknadsesongen for oss.
Vinkelplassen komande lørdag og så torget i Bergen påfølgande helg.
Odd og Kevin dreg av garde og med seg har dei både kje og lam, bacon, fenalår og gryter.

Dei vil også ta med seg steiketakka slik at de kan få smake på pulled lam og pølser av frilandsgris. så denne gongen vert det ikkje berre godsaker til handlekurven, men også spesialitetar rett i magen :)

Vidare vil me tilby test av to nye gryter med internasjonal twist: Ei gryte som er koreansk-inspirert og ei basert på marokkanske smakar.

Me vonar de kan vera med i testpanelet og gje oss tilbakemeldingar på desse!

Med von om smakelege opplevingar og god helg til dykk alle!
Med helsing «gardakjerringi» - som vert heime med det nyaste tilskotet til familien: Beagle-valpen Alma


Off line

Godt nytt år alle saman!

Først og fremst vil me takke for året som har gått til alle de som gjennom året møter oss, set pris på produkta våre og som fyl oss i ulike kanalar.

Det er fordi de er oppteken av lokalmat, berekraft og lokal verdiskaping at me er her i dag!

2022 vart eit travelt år, og spesielt førjulstida er krevjande.

Me tok oss difor den friheit å logge ned, ha fokus på familie og hente krefter til eit nytt år me har store forventningar til.

No er me klar att, brettar opp armane og ser fram til nok eit spanande år!

Kevin mot nye høgder

Med von om smakelege opplevingar…

Kristine, Odd og resten av gjengen i Haugen


Hektiske marknadsdagar

Då er me snart pakka og klar til hektiske marknadsdagar i aust og marknadslaurdag i vest.
De finn oss på Vinkelplassen torsdag til laurdag, på Vika Terrasse fredag og laurdag, og tradisjonen tru, på Bærums Verk sundagen.
Laurdag 17.desember er me på Fisketorget i Bergen.

Bestillingar er no pakka og vert med til marknadene.
Takk til alle som nytta julebutikken vår også i år!

Det er framleis pinnekjøtt, fenalår, julepålegg og svineribbe med på marknaden.
I tillegg finn du kanskje nokre smakelege julegåver?

Nordfjella og skarvet

Litt ekstra
Førre veke fekk me inn reinskalv og ungdyr.
Det vert med litt steik og filet på marknadene.
Me har også skore ned og pakka kalvane som tidlegare der det er mogleg å kjøpe ein kasse med ein halv kalv. Det er nokre ekstra kassar, så om nokon ynskjer, er det mogleg å handle dette på standen vår på Vinkelplassen og på Fisketorget.
Me skjer dei ned som tidlegare: www.haugengardsmat.no/heile-halve-slakt-rein  

Vidare er me heldig og har med rype frå Nordfjella til Vinkelplassen -førstemann til mølla!

 
Foto: Vår supre venninne og jaktvenn Tunde

Det ser ut til at det skal verte skikkeleg vinterver også til helga -det blir fint, om enn det til tider er utfordrande i kulda.
Kakelinna ser ut til å vera i anmarsj i vest, men i aust er det meldt kaldt og klart 😊

 

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine, Odd og resten av familien i Haugen

Cart (0)