Vinkelplassen laurdag og Botanisk hage sundag

Vårlam

Heisann og hopp alle saman

Denne helga vert det marknadar i Oslo heile helga. Laurdag på Vinkelplassen og søndag i Botanisk hage.

Dette gler me oss stort til. Lenge sidan sist på Vinkelplassen, og supertriveleg i Botanisk hage.

I Flåm stormar våren framover. Sommar er det ikkje råd å snakka om, endå. Me lener oss på på ordtakeket som gjeld for vestlandet: “Mais kulde gjør bondens lader fulle.” Om dette slår til, så vert det gode gras-avlingar i år :-)

Med denne gongen har me ein fin miks av ferskt kjøtt av lam og kje, grillmat, kjøttbollar, bacon, spekemat og sjølvsagt Sognalapskausen.

Som sikkert dei fleste har fått med, så er Sognalapskaus eit særs bærekraftig produkt. Grønnsakene er fråsorterte grønnsaker frå Lærdal (Nabo-dalføre). Dette er grønsaker som grunna feil storleik eller form vert sortert bort. Samstundes er det ikkje noko i vegen med smak og kvalitet elles. Kjøtet er frå Sogn og produsert i Haugen. Me kokar først kjøtet, for så å koka grønnsakene i krafta, før me set tilbake kjøtet. Dette gjev ein svært enkel, ærleg, og for oss, velsmakande Lapskaus, der totalproduksjonen skjer innanfor eit svært lite geografisk område, med tilsvarande lite transport. Kan det verta likare, i vår tid?

Kanskje sjåast me til helga?

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd

Travel tid i Haugen

Hei alle saman

Grisene utforskar nye områder

No er verkeleg sommarsesongen over oss her i Flåm, og dagane flyr!

30 griser er på plass og koser seg med å utforske utmarka, sau og lam er på god veg til fjells, og turistane har innteke bygda for fullt. Talet folk som går til Brekkefossen er formidabelt og me trivast med å ha vår vetle Airb&b-utleige på tunet.

Det er også kjekt å sjå at de har funne fram til den vesle nettbutikken vår med spekemat, og me sender ut fortløpande i posten. 

Elles er det verkeleg flotte bilete som er teke av spekematen vår og lagt ut på Instagram!
Det er berre få dagar att av konkurransen, og me oppmodar alle som har spekemat frå Haugen til å leggje ut bilete slik at de kan vera med å kjempe om eit stykke langtidsmodna spekeskinke som kjem i posten i juni. 

Denne helga er me på Fisketorget i Bergen og tek med oss grillmat, spekemat, bollar, bacon og litt Sognalapskaus. Dei flittige bøndene i Lærdal grønt er i full gang og me har lagt ein plan i lag slik at me kan nytte dei flotte råvarene i tida som kjem. 

Me ynskjer alle ein flott fredagskveld, og vonar å sjåast på dei siste marknadene før sommaren tek oss fullstendig 😊 

Med von om smakelege opplevingar….
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Spekemat og grill til mai-dagane

Grønt i Flåm

Grønt i Flåm

Er det ikkje flott ute om dagane?

Her i Flåm har været vore ekstraordinært varmt og fint.
Det er bra for dei nyfødde lamma og mødrene som kjem tidleg ut på det kraftige vårbeitet!

Dei siste vekene har naturen eksplodert i fargar, og me kan ikkje på ståande fot hugse at det har vore så grønt som dette såpass tidleg.
Me kan derimot hugse eit år me hadde vanskar med å finne bjørkelauv me skulle pynte med til 17.mai, heldigvis er heller ikkje det normalen :)

Sjølv om værmeldingane syner at det framover vert litt kaldare er me glade for voksteren og endringane i naturen kring oss. Kontrasten vert stor når du eine dagen er på Finse, og neste reiser til den grøne bygda att.
I år, som alltid, var me med Finse Røde Kors i Lengjedalen under Skarvarennet. Det er alltid kjekt å kunna bidra til mat gjennom dagen til alle frivillige, og til middag på kvelden. Som de sikkert gjettar, fekk Ulvik, Vossestrand og Finse Røde Kors servert Sognalapskaus i år og me sette pris på gode tilbakemeldingar.
I dag lagar me ny runde, og dette vert sjølvsagt med på marknaden til helga.

Mange nyttar spekemat no i mai-dagane, og tek med oss langtidsmodna spekeskinke, krydderbiff og fenalår. Her hjå oss, som mange andre stader er rømmegraut fast på menyen på 17.mai og då er alltid spekemat og flatbrød attåt.

Me har laga oss ein liten nettbutikk no som gjer at de kan bestille spekemat og få det sendt i posten også om det vert vanskeleg å møte oss på marknader.
Du finn den her: https://www.haugengardsmat.no/nettbutikk

Med grøne bøar, varmare vær og lengre dagar med lys, kjem grillen fram.
Skiva marinert lammelår og lammemørbrad passar særs godt.
Det same gjer kjeribba.
Ein kjapp vri er kjøttbollar på grillspyd saman med grønsaker og bacon :)

Denne helga finn de oss på Vinkelplassen på Majorstua, neste helg vert det Bergen, Asker og Kolbotn Torg om alt går etter planen.

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Haugen Gardsmat på Påskemarknader i Oslo og Bergen

Isop i kjøkkenhagen

Isop i kjøkkenhagen

Hei alle saman!

Då er me klar for den fyrste påskemarknaden som er på Valkyrieplass i Oslo fyrstkomande laurdag, den 6 april.

Neste helg, laurdag 13.april er det påskemarknad på Fisketorget i Bergen; og held tunellane open er me på plass som vanleg.

Her i Flåm merkar me tendensar til vår, sjølv om vær og temperatur er høgst varierande.  
Barmfagre sauer er ute og nyt den friske lufta, lamminga startar om litt. 
Turisttrafikken aukar for kvar dag, og mange gler seg over fine dagar med kvite fjell og blå fjord.

Lam og kje er i fokus til påske, og me tek med oss:
trimma lammelår, Skiva marinert lammelår, mørbrad, lammeskank og kjøttdeig lam

Kje ribbe, bog og lår 

Det var mange som sakna Sognalapskausen sist, og no har me fått laga opp ei ny skute og tek med oss så mykje me kan, både denne helga og neste.
Me har også noko Hakkasteik.

Av hjort har me skore opp nakke av hjort til grytekjøtt, me har kjøttdeig og viltkraft. 

Det vert også mogeleg å handle kjøttbollar og karbonade, gardspate, bacon og spekemat. 

Elles arbeider me med å få på plass ein nettbutikk.
Førebels med spekeprodukta sidan dei er grei å sende i posten. 

Med von om ein god påske fylt med smakelege opplevingar...

Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Tid for kje

Vårløysing i bratte bakkar :)

Vårløysing i bratte bakkar :)

Hei alle saman!

Dette har vore litt av ei veke!
Me har vore på studietur saman med andre verksemder, administrasjon og politisk leiing i fleire av kommunane i Indre Sogn. Me reiste til Burgos i Spania og har fått med oss mange spanande verksemder som driv med lokalmatproduksjon og lokale innovasjonselskap.
Det er alltid inspirerande å kome “utaskjærs” og sjå korleis andre arbeider og kva utfordringar dei ser i si verksemd og for sin region.

Å vera borte på tur, gjev nokre utfordringar her heime i høve produksjon og ferdigstilling til marknad.
Sidan Lærdal Grønt også deltok og dei som var att var pressa på tid, vart det ikkje mogeleg å ta ny runde av Sognalapskausen denne gongen. Me me lovar å kome sterkt attende!

MEN me tek med oss alt me har av KJE både til Bergen og Oslo. Du kan kjøpe kjeribbe, kjebog kjelår og kjeside.
Tradisjonsproduktet hakkasteik får også plass på bilen, og me vonar endå fleire vil teste den :)

ELLES FINN DU:
Lammebollar, Tapasbollar, Viltbollar og Viltkarbonader

Lammeskank, Skiva marinert lammelår, mørbrad, Skiva lammebog og Kjøttdeig av lam

Hjort grytekjøtt m/ bein, Viltkraft og kjøttdeig av hjort

Me har også fått steikt opp gardspatè :)

Av spekemat finn de Krydderbiff, Gullskinka: Langtidsmodna spekeskinke og Fenalår

Me tek med oss tørrsalta Bacon og “engelsk bacon”

Det er morfar Egil, Silje og Harald som stiller på Fisketorget i Bergen.
Me reiser til Vinkelplassen i Oslo.

Med von om smakelege opplevingar….
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Bergen og Oslo denne helga :)

fjorden vår2.jpg

“Vår-vinter”?

Hei alle saman!
Frå dag til dag endrar vær og føret seg her hjå oss, den eine dagen luktar me vår, den neste er vinteren attende. Ikkje heilt uvanleg.
Me har hatt to veker med fokus på utvikling av nye produkt, og tek med oss eit av desse til Bondens Marked denne helga.

Me testar ut SOGNALAPSKAUS

Dette er eit produkt me har laga i samarbeid med Lærdal Grønt.
Dei har same fokus som oss på bærekraft og gode råvarer.
Kvart år er det ein del fantastisk flotte grønnsaker som ikkje passar marknaden i høve storleik og form. I staden for at desse skal kastast, ynskjer me å i fellesskap nyttiggjere dei i gode, enkle tradisjonsprodukt.
Fyrst ut er Sognalapskaus, eit produkt me fekk testa på Fjellsportfestivalen og fekk gode tilbakemeldingar på. No ynskjer me å invitere våre BM entusiastar til å vera med å sei si meining.
Me tek med oss lapskaus i panna som de smakar på og vonaleg tek de dykk tid til å fylle ut eit lite skjema som me kan ta med oss vidare i utviklinga av produktet.
Me tek også med oss nokre pakningar de også kan kjøpe med dykk dersom det er ynskjeleg.
Desse er på 1 kg og er rikeleg for middag til to. prisen har me sett til 75 kr pr pk.

Elles har me med oss:
Lammebollar, Tapasbollar, Viltbollar, Viltburger

Lammeskank, Skiva marinert (1,5-2cm thick), Lammemørbrad, Skiva lammebog og Kjøttdeig lam

Kje ribbe, Kje bog og spe-kje pakningar

Hjort grytekjøtt m/ bein, Kjøttdeig av hjort og Viltkraft

Hakkasteik og Lapskaus

Gardspatè

Krydderbiff, Lang tids modna spekeskinke og Fenalår

Bacon, begge typar.

I Bergen tek me med wok slik at det vert Hjorteburger å få kjøpt på maknaden.

Det vert Odd og Kristine som reiser til Oslo. I Bergen vert det morfar Egil, Silje og Harald som styrer boden.

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Klar for ny marknadsesong!

marknadsbilde.jpg

Då er gler me oss til ny marknadsesong!

Det vart svært travelt for oss før jul, og det var godt å ha familie og vener samla i Haugen til jule -og nyttårsfeiring.

Takk for alle helsingar og gåver til jul, det varmar.

Januar og hittil i februar har me arbeidd med planar og produksjon med fokus på hotell og restaurant, men no er me klar og gler oss til å starte att med Bondens Marknad.

Lista for marknader framover finn du her: www.haugengardsmat.no/bondensmarked

-og først ut er Bergen fyrstkomande laurdag, den 23. februar.

Fyrste marknad i Oslo vert på Vinkelplassen laurdag 9. mars.

Etter værmeldinga vert det ein flott laurdag i Bergen.
Odd, Jon og Harald er klar og har med seg:

Spekemat
Krydderbiffen er klar, og det er også ein del av den langtidsmodna spekeskinka :)

Fersk kjøt
Kje: Side med rygg (super å heilsteike) og bog
Lam: skank, skiva marinert lammelår, mørbrad og kjøttdeig
Hjort: Grytekjøtt på bein og kjøttdeig

Kjøttbollar (lam, vilt, tapas) og karbonade (vilt)
Tørrsalta bacon og hakkasteik

I tillegg fyrer gutta i gang wok’en slik at de kan få nysteikt hjorteburger på torget.

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Haugen Gardsmat heile vegen fram til jul :)

Hei alle saman!

Aurlandsfjorden i desember.jpg

Midt i ei travel førjulstid er det viktig å trekke pusten og nyte ei fin morgonstund.
Dette er bilete frå Aurland i dag tidleg.

No går det fort i svingene!
Denne veka var det tid for å hente rein på nydeleg vinterfjell, og gler oss igjen over dei flotte slakta.
Heime har me fullt fokus for å kunna skjære, produsere og pakke så mykje som mogeleg til kvar einaste marknadsdag.
Ein har alltid hjarta i halsen når listene med bestillingar skal pakkast og fordelast mellom dei ulike marknadene, og vonar at sjekk og dobbeltsjekk gjer at me no er ajour!
Komande helg er den støreste helga i året når det kjem til førehandsbestillingar, og det gler oss at så mange ynskjer julemat frå Haugen.

No er “julebutikken” på nettsida stengt for bestillingar, og me tek ei oppteljing når alt er pakka slik at me har oversikt over kva me har att “som ikkje har namn på seg”.
Det me med sikkerheit kan sei, er at me vil så langt som mogeleg ha med oss av alle slag. Det vert noko fersk rein og hjort komande helg, me har att av pinnabog og fenalår, og at det sannsynlegvis vil vera nokre svineribber og noko pinnakjøt.
Julepålegget har me produsert opp att denne veka slik at det skal det vera rikeleg av dette i tida framover.
Me skal prøve å oppdatere dykk på status etter kvart.

Me ynskjer dykk alle ei framleis god førjulstid :)

Med von om smakelege opplevingar….
Kristine og Odd
Haugen Gardsmat

Cart (0)