Julestemning

Uansett vær, no byrjar me å kjenne på julestemninga!

 

Det er klart for siste innspurt før jula set inn.

Med oss til Oslo og Bergen er det mykje god julemat til både høgtidsdagar, mellomjul og nyttår.

 

Fersk rein frå Filefjell og hjort frå Sogn. Odd har fått laga ny runde med nydelig porcetta, julepålegg, korv, spekemat og

pitte litt svineribbe og

 

pinnesteik har me også :)

For ikkje å gløyme: Sognalapskaus er sjølvsagt også med.

 

Me startar torsdag til sundag på Vinkelplassen, laurdag i Bergen, laurdag og sundag på Bærums Verk. Me kryssar fingrane for at me har med nok til å stå heilt til siste time på sundag!

 

Me gler oss til å sjå mange av dykk i løpet av dei komande

 

dagane, men vil også nytte høvet til å ynskje alle ei fin juleinnspurt!

 

Med von om smakelege opplevingar...

Storfamilien i Haugen

ADVENT

Denne helga startar adventstida.
Den travlaste tida i Haugen -og me gler oss!

Ikkje vanskeleg å kome i ‘julemodus’ når Odd skjærer pinnekjøtt og me pakkar julepålegg, pølser og anna godt til både kvardag og fest!
Nytt denne helga er porsjonspakkar av hjortebiff :)

Denne helga finn de oss på Bondens Marked:

Bergen laurdag 30.desember

Vinkelplassen fredag 29.november
Kolbotn og Bærums Verk laurdag 30.desember
og Bærums Verk, tradisjonen tru, sundag 1.desember

-          og de vil finne oss både aust og vest kvar helg framover til julefreden har senka seg

Me ynskjer alle ein fin dag, kanskje så sjåast me i adventstida?

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine, Odd og resten av storfamilien i Haugen

Då er me verkeleg i gang

Heilt utruleg; kor fort tida går på den eine sida, mens ein i retrospekt ser alt som allereie har skjedd i haust!

No er førjulstida her ,og i Haugen er det lukta av nykappa pinnakjøt, produksjon av julepålegg, fenalår og anna spekemat på modning, pølser og andre godsaker som har fokus. For ikkje å snakke om den flotte hjorten som kjem inn kvar veke :)

Litt stein i skoen akkurat no, då Odd og eg må kaste inn handle og berre akseptere at det ikkje vert oss som kjem til Vinkelplassen og Bærums Verk denne helga.
- me må rett og slett verte feberfri.

Vel, slik er livet, og når ‘ungane i Haugen’ er spreidd for alle vindar, er det godt er det å ha den stødige nevøen vår Kevin, og Marte som er klar til å trå til. Me er jammen heldige!

Programmet framover er stramt, og det gjeld å ha tunga beint i munnen når bestillingar kjem inn frå www.haugengardsmat.no/julebutikken

Nokon melder om at den er vanskeleg å bruke, då kan de evt. sende bestilling direkte til bestilling@haugengardsmat.no (Viktig at de er konkret om hentestad og dato)

Frå og med neste helg vert det Bondens Marknad både i Bergen og Oslo-området.
Sjekk www.bondensmarked.no for info om stad og tid for marknader.

Vel, litt kort i dag, men me kjem sterk og klar attende berre formen stig litt :)

Med von om god helg smakelege opplevingar…
Kristine, Odd og resten av storfamilien i Haugen


Oktober

På dagar som i dag syner oktober seg frå si beste side.
Trolsk stemning og nydelege fargar på fjellet og i bygda.
Med snødryss på toppane vert det heile komplett.

Me måtte sko bilen som no er på veg austover med vinterdekk i dag, og kjenner oss trygge på at Jon og Kevin kjem vel fram og vert å sjå på Vinkelplassen i morgon fredag og Kolbotn på laurdag.

Med seg har dei både fersk hjort og lam, spekemat, lapskaus, gryter og bacon.
Bestillingane på lammeslakt har også fått plass på bilen.
Med to marknader i Oslo vart det diverre ikkje mogeleg å dra vestover denne gongen, men me kjem attende så snart som råd!

Sjølve skal me «styre heime» og har ei av dei siste gruppene for året i tunet på Sognalapskaus.
Det er alltid kjekt! -skal berre sjå det vert ein liten jakt-tur også.

Me ynskjer alle gode dagar og god helg når de kjem så langt

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine og Odd i Haugen

Etter to svært travle og velukka festivalar er det Bondens Marked framover

Hei alle saman
Etter to svært velukka matfestivalar er det tid for “vanlege” Bondens Marked igjen.
Komande laurdag er Kevin og Marte å finna på Vinkelplassen og om fjorten dagar er me, om alt går etter planen, i Bergen att :)

Fersk hjort, lam, noko kje, bacon og spekemat i tillegg til Sognalapskaus vert med både aust og vest.
Odd og eg tek fri denne helga og reiser på hjortejakt saman med gode vener.
Vert spanande å sleppe Alma i skogen og fylgje utviklinga hennar utover hausten!

Me ynskjer alle god ettermiddag og ein strålande helg!
Med von om smakelege opplevingar…
Kristine, Odd og resten av gjengen i Haugen

Då er me i gang!

I strålande vær byrjar me marknadsesongen med Bergen Matfestival denne helga og Matstreif i Oslo om fjorten dagar.

Det er alltid ein drøss av prosjekt på garden i løpet av sommaren, men no byrjar ein stor del av desse å kome i mål. Det er godt å vete når me no går inn i årets travlaste månader.

I produksjonen har me fått inn dei fyrste lamma. Hjortejakta er også i gang, og me tek med oss alt me kan til festivalane. Du vil også kunne finna kje, lapskaus og eigenproduserte grillpølser.

Godt nytt er at me har med oss mykje god spekemat!

-også langtidsmodna spekeskinke 😊

Nokre har kanskje fått med seg at me har utvikla ein ny burger?

Den er av storfe og har ein spanande ingrediens: tare

Tare har masse umami, litt «kjøttaktig» i smaken og passar godt i burger.

Me tykkjer også at dette er med å fremje bærekraft og miljø inn i framtida.

Me kjem sikkert til å erfare etter kvart, og vidareutvikle dette konseptet; men no har me med ein test til festivalane. Vil du smake?

Det vil også verte pulled beef som me har vunne beste festivalrett med og grillpølser frå grillen.

No er det like før Odd, Jon og Kevin set seg i bilen og durar av garde.

Denne gongen vert gardakjerringi heime.

Servering av Sognalapskaus til ei gruppe, litt gjester inn og ut og ikkje minst: Lakking av gulv i Ljosdalen laurdag 😊

Me mottek pris for beste festivalrett :)

Med von om smakelege opplevingar

familien i Haugen


Vårteikn i bygda og vinter i påskefjella

I bygda kan me sjå tegn til at vinteren slepp taket.

Sola er attende på tunet og isen smeltar i foss og berg.

Akkurat i dag ser me kanskje ikkje så mykje til det, men lysare tider er på veg!

Etterjulsvinteren er tida for evaluering og utvikling av nye produkt her i Haugen, men når påsken nærmar seg, er ein ny sesong i gong.

I vinter har me halde fokus på pølser, både ferske og spekte, i tillegg til nokre nye variantar spekemat av frittgåande gris. Fyl med i neste bolken 😊

Reiselivet vaknar no til liv igjen, og nye menyar skal settast opp både her og der.

Me er takksame for at mange let oss få spela inn når produkt skal veljast.

Stadig fleire kokkar og kjøkkensjefar skjønar at dersom ein tek utgangspunkt i kva lokalmat-produsentane faktisk kan levera på, og presumtivt er best på, for så å nytta eigen kompetanse til å få produkta til å fungera i ferdige rettar, så kan ein i mykje større grad få det beste ut av lokale råvarer. Til beste for både verksemda og gjestene.

Å faktisk få smaka på områda du reiser gjennom set alle pris på!

No på våren er det Kjè som gjeld for vår del, i tillegg til Grillprodukt.

Aurland kommune har geita i kommunevåpenet. Me har seks (!) ysteri i ein kommune med knappe 2000 innbygjerar, så då seier det seg sjølv at Kjè må stå i fokus her hjå oss.

Kanskje er kjøt av kjè som berre har vore melkefora, den finaste råvara me produserer her til lands? Vare fine smakar som kan få stå for seg sjølv, men som samtidig kan krydrast i alle retningar ein kan tenkja seg…….

Kjè er for alle, tenkjer me, og høver veldig godt no til påske.
(Så har me sjølvsagt lam for alle tradisjonalistar 😊)

Tradisjonen tru vert det påskemarknad i Bergen i morgon på Palmelaurdag

De vil møte Jon og Harald på Fisketorget, og dei har med seg mykje godt til komande helgedagar. Me har med fersk kje; både bog, lår og rullade. (Rulladen er ytrefilet rulla inn i si eiga side, lett krydra med ramsløk, salt og pepar, «brina» med sider frå Lærdal og kjøyrt sousvide- klar til å få fin steikeskorpe under oppvarming. Lurt å bruka høg varme i omn, eller grilla på direkte varme)

Av lam har me med steik, samt skankar som er super å setje i omnen før skitur eller anna aktivitet.

Entrecote av storfè er og med.

Til ein kjapp lunsj eller middag i både bygd og by har me dei ferdige rettane våre; Sognalapskaus og dei tre nye grytene våre som meir er inspirert av det store utland; Chili con Carne, Gangnamswein og The Hatefull Geit 😊

Av spekemat vil de finne fenalår, og krydderbiff.

-og kven set ikkje pris på litt godt bacon?

Vonar mange har høve til å koma innom boden vår på Fisketorget i Morgon 😊

Me ynskjer alle fine helgedagar og set etter kvart nasen til fjells

Der me trivs umåteleg både på stølen og blant familie og vener i andre delar av fjellheimen

God påske alle saman!

Med von om smakelege opplevingar…
Kristine, Odd og resten av storfamilien i Haugen

Stor stemning i Haugen, mange ting å halde styr på; men vonaleg god logistikk!

Julevarer pakkast og bilen til Oslo klargjerast med alle bestillingar og alt me har av julemat ✨
Det er også sett av så mykje som mogeleg til marknaden i Bergen på laurdag.

Odd og eg reiser allereie i dag og skal vera operativ frå i morgon klokka 11.00 på Vinkelplassen.
Jon og Guttorm kjem til Bærums Verk laurdag og sundag.
Kevin og Vetle skal vera klar på Fisketorget på laurdag.

Bestillingane er no sortert og ordna, det er diverre ikkje mogeleg å førehandstinge meir no, men me vonar me har nok til alle som ynskjer julemat frå Haugen.

Litt nytt er det også plass til både til aust og vest:

Odd og Ernesto har laga porchetta av frittgåande utegris.
Dei ser fantastisk ut!

Vidare har me også med oss litt entrecotte og indrefilet av vestlandsk storfe, fersk hjort og noko rein som kan passe til både jul og nyttår.

Me gler oss til helga og ynskjer med dette alle ei riktig god førjulshelg!

Med von om smakelege opplevingar…
frå heile storfamilien i Haugen

Cart (0)