Haust

Om hausten kjem sau og lam ned frå fjellet og me er stolte av å kunna levera lam frå vår region. Som ivrige jegarar er me mykje i fjellet for å sjå etter rein og hjort. Haugen Gardsmat skjer ned rein og hjort frå godkjende slakt lokalt. Dette gjev flotte produkt både til kvardag og fest.

Produkt med fokus:

Lammekjøt frå lam rett frå fjellbeite

  • Lammesteik

  • Fårikålkjøt (skiva nakke og bog)

  • Ytre og indrefileter

  • Lammeskank

  • Fenalår

  • Pinnekjøtt (røykt og urøykt)

Hjortekjøt

  • Lårsteik

  • Bogsteik

  • Sider, steikast heil i ovn, kan også nyttast som pinnekjøt for den meir eksperimentelle

  • Entrecote

  • Mørbrad

  • Flatbiff

  • Ytre og indrefilet

  • Skank

julematbilde.matprat (2).jpg
julepølser.matprat.jpg

Me sel også fersk reinskjøt og hjortekjøt og sel heile og halve reinskalvar ferdig partert og pakka klart for henting på marknader.

JUL

No vert dei gamle og gode oppskriftene for julepålegg teken fram og me kosar oss med smakane og luktene rundt gryter og omn når lammerull og syltaflesk, vert førebudd til marknader, restaurantar og hotell. Pinnakjøt og fenalår frå lamma tidlegare i haust heng klart. Slakt frå eigne frittgåande "utegriser" er teke inn for å gje gode svineribber og steiker til julebordet.

Haust og førjulstid er det også fokus på fersk reinskjøt og hjortekjøt hjå oss, og me skjær ned og førebur pakkar med heile og halve reinskalvar og hjortekalvar til einskildpersonar og restaurantar. Så sant det er tilgjengeleg, er det alltid med fersk rein og hjort til marknadene gjennom hausten. 

Produkt i fokus:

Pinnakjøt av lam og gimmer (1½ åringar)
Pinnebog
Lammerull
Olinas Syltaflesk (hodesylte)
Svineribbe
Julepølser både til ribbe og pinnakjøt

Me sel også fersk reinskjøt og hjortekjøt og sel heile og halve reinskalvar ferdig partert og pakka klart for henting på marknader.

 

Vinter

Det er kaldt og klart, snø og kvite fjell trekkjer oss til fjells i helgane og me samlast med vener og familie over varme måltid. I kvardagen ser me oss om etter gode middagsløysingar og er oppteken av å få arbeidstid og fritid til å gå i hop på ein god måte for alle.

Produkt med fokus:

  • Sognalapskaus

  • Hjortegryte

  • Burgere av hjort og storfe

  • Turrsalta bacon

IMG_4386.JPG

Påske

IMG_4413.JPG

–lam i fokus. No er tida inne for verkeleg å høgtida vinteren før den er forbi. Mellomlam slakta tidlegare på vinteren kjem på bordet i påska og me gler oss over ferie og rom for dei meir spektakulære måltid.

Produkt me tek med til påskemarknader:

Lam  lammesteik, mørbrad, fileter, flatbiff og lammeskank.

Villjort og rein er ofte på menyen i påska, og me tek, så langt det er råd, med oss Ytrefilet, mørbrad og skank. Det vert også plass til 400g pakningar med kjøttdeig.

Hjorteburger, storfeburger og grillbein: Mange likar å grille på fint dagar i påska. Då kan både biffar, fileter grillbein og burgere vera flotte alternativ :)

Spekemat: No er den langtidsmodna spekeskinka klar og me tek med oss nokre bitar av denne! I tillegg får me plass til Speka krydderbiff og fenalår

Bacon: Tørrsalta bacon og "engelsk bacon" (av bankekjøtet i låret) orerøykt på gamlemåten  

Anna: Svinenakke og andre stykningsdelar me har tilgjengeleg
 

Sommar

Med gauken som rettesnor opnar me på skinker og fenalår til maidagane og freistar med lette menyar til grillen utover sommaren.

Produkt med fokus:

  • Spekeskinke

  • Fenalår

  • Speka ytrefilet og nakke av svin

  • Krydderbiff

  • Kje

  • Grillbein frå Sogn

bilde.png
Cart (0)